راهنمای خرید سیمان
بدون شک یکی از اصلیترین مصالح ساختمانی، سیمان بوده که از ترکیب سنگ آهک و خاک رس به دست میآید. برای اولین بار سیمان در سال ۱۸۲۴ در کشور انگلستان اختراع شد، که نام آن را سیمان پرتلند گذاشتند. در این مقاله سعی داریم درباره سیمان و تمام مواردی که در خرید سیمان باید به آنها توجه کرد، بپردازیم.
شناخت انواع سیمان و کاربردهای آن
سیمان به حالت پودری میباشد که از ترکیب خاک رس، ذرات سیلیکات و آهک در دمای حدودا ۱۴۰۰ الی ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد به دست میآید. کارخانجات تولیدی سیمان، با اضافه کردن کلینر ( جسم سخت حرارت داده شده ) با مقداری گچ، انواع مختلفی از سیمان را تولید میکنند که هر کدام دارای ترکیبات متفاوتی هستند. در ادمه مطالب با انواع و اقسام مختلف سیمان آشنا خواهیم شد.
سیمان سفید
سیمان سفید یک نوعی از سیمان است که از اکسید آهن تولید شده و از نظر ظاهری و کارایی مانند سیمان پرتلند معمولی میباشد و تنها اختلافی که با یکدیگر دارند، از نظر رنگ میباشد. سیمان سفید از نظر قیمتی نسبت به سایر سیمانها از قیمت بالاتری برخوردار بوده و بیشتر در بندکشی و نمای پروژههای ساختمانی به کار میرود. معماران و طراحان دکوراسیون داخلی ساختمان نیز جهت اجرای ابزار از این نوع سیمان استفاده میکنند.
سیمان رنگی
یکی دیگر از سیمانهای تولید شده در صنعت ساختمانی، سیمانهای رنگی هستند که در نتیجهی اضافه کردن ۵ الی ۱۰ درصد از رنگدانههای معدنی به سیمان پورتلند معمولی به دست میآیند. سیمان رنگی با سیمان معمولی هیچگونه تفاوتی ندارد و بیشتر به دلیل رنگی بودن آن، در دکوراسیون داخلی و زیبایی به کار میرود.
سیمان هوازا
تولید کنندگان، با اضافه کردن افزودنیهای هوازا مانند رزین، نمک سدیم سولفات، چسب و سایر موارد مشابه دیگر به کلینر، نوعی دیگر از سیمان به نام سیمان هوازا را تولید میکنند. پیمانکاران ساختمانی برای افزایش مقاومت در برابر یخزدگی و همچنین افزایش کارایی بتن با توجه به کم بودن میزان آب، از نوع هوازا استفاده میکنند.
در فصل سرما، آب خاصیت انجماد پیدا کرده و استفاده از سیمان هوازا موجب میشود تا آبی که درون بتن است فضای کافی را برای افزایش حجم داشته باشد.
سیمان هیدروگرافی
سیمان هیدروگرافیک نسبت به سایر سیمانهای معمولی پورتلند به دلیل داشتن مواد شیمیایی کاهندهی آب درون خود، از کارایی و مقاومت بیشتری برخوردار میباشد. نوع هیدروگرافیک به دلیل داشتن مقاومت بالا مناسب فصل بارش و بارانهای موسمی میباشد که در نتیجه در ساخت سد، مخزن آب، آبراه و سایر موارد اینچنینی دیگر کاربرد زیادی دارد.
موارد مهم در انتخاب سیمان با کیفیت جهت خرید سیمان
برای خرید سیمان با کیفیت و مرغوب به نکات مهمی باید توجه داشت که این موارد عبارتند از :
- سیمان با کیفیت حتما باید بافت نرمی داشته باشد، در غیر اینصورت هر نوع ذرات اضافهای میتواند دلیل بر وجود ناخالصی در آن باشد.
- سیمانهای مرغوب معمولی باید دارای رنگ خاکستری و یا متمایل به سبز روشن باشد.
- حتما باید آن را در مناطق خشک نگهداری کرد، زیرا با گذشت زمان در اثر جذب رطوبت هر ذره آن به تکههای سخت تبدیل شده و مقاومت و کارایی اصلی خود را از دست میدهد.
- برای تست کیفیت و مرغوبیت، میتوان آن را درون ظرف آب ریخت. اگر پودر به سرعت ته نشین شد دلیل بر وجود ناخالصی بوده همچنین دقت شود که نباید بویی مشابه با بوی خاک داشته باشد.
قیمت سیمان
علت ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ
گاهی اوقات ممکن است ترکهای کوچک یا بزرگی روی سیمان ایجاد شده و مشکلاتی را به همراه داشته باشد. معمولا علت ترک خوردن سیمان سفید یا پودر سنگ به وجود دلایلی مانند رطوبت یا ورود آب به بافت سیمانی ساختمان بستگی دارد که با گذشت زمان باعث پوسیدگی و ترک خوردن خواهد شد.
رطوبتی که داخل بافت سیمان سفید یا پودر سنگ وارد میشود، حتی میتواند موجب رشد قارچ و باکتری نیز شود که در نتیجهی آن، جانوران موذی وارد ساختمان میشوند. وجود ترک در این ملات حتی منجر به تبله شدن و جدا شدن قسمت اعظمی از بخش سیمانی خواهد شد.
بازدیدها: 4